Brīdinājums. 90% laika rakstot šo rakstu man nebija ne jausmas, ko es rakstu.
Anyway, pagājšvakar pēc ilgāka pārtraukuma izdomājām, ka ir pienācis laiks saņemties. Saņemties, lai pagatavotu jau sen plānotos načos načos un arīdzan kaut ko no Kāruma sieriņiem (pieņemsim, ka mēs neko nezinam par Kāruma konkursu un šī ir tikai nejauša sakritība). Cerams, ka Zane pastāstīs ko vairāk par načo načos, es apņemos pastāstīt kā no šiem skaistuļiem:
Receptes nosaukums ir
Bet tātad - RECEPTE.
- Plānajām pankūkām vajadzēs to, ko parasti izmanto plānajām pankūkām - miltus, pienu, olas, cukuru, pannu, eļļu, pankūku cepēju. Jebkura plāno pankūku recepte būs pareiza.
- Pildījumam un noformēšanai - visus iespējamos Kāruma sieriņus, šokolādi, kaut ko šoklādveidīgu, mazliet šokolādes, varbūt mazliet grauzdētu lazdu riekstu, un, protams, vēl mazliet šokolādes.
PAGATAVOŠANA:
Palūdz, lai kāds uzcep plānās pankūkas. Kad kāds uzcep pankūkas, noliek tās malā uz šķīvja. Tad ir jāpaņem Kāruma sieriņi, viņi ir jāatver. Iepakojumu var mest ārā, sieriņus jāieliek kādā traukā un trauks ar sieriņiem savukārt jāieliek kādā mikroviļņu krāsnī (vēlams, savā, ne kaimiņu vai tajās, kas stāv veikalos) un tad mikroviļu krāns uz dažām sekundēm (tiešām dažām) jāieslēdz, lai sieriņi mazliet pakūst. Kad tas darīts, sieriņi jāizņem ārā no mikroviļņu krāsns, mikroviļņu krāsnij jāaizver durtiņas. Sieriņiem vajadzētu būt mīkstiem - tādiem, lai ar karoti tos varētu samaisīt jaukā krēmā. Jārēķinās, ka aptuveni viens Kāruma sieriņš spēj piepildīt vienu normāla izmēra pankūku un vienu parasta cilvēka sirdi ar patīkamām sajūtām. Kad sieriņi samaisīti krēmā, ir jāmeģina atrast tās pankūkas, kuras kaut kur tika noliktas un kāds bija uzcepis. Kad tas ir izdarīts (ja tas nav izdarīts, tas tomēr ir jāizdara, jo pankūkas tomēr ir vajadzīgas...lai gan es esmu pārliecināts, ka jebkurā brīdī pēc pankūku uzcepšanas var apstāties un apēst vienkārši visas redzamās sastāvdaļas....), pankūkās jāsāk pildīt krēms - vienkārši uz pankūkas to uzsmērējot, pankūku pēc tam saritinot. Saritinātās pankūkas jāuzliek uz kāda cita šķīvja. Jo nevar likt uz tā paša, kur jau ir vēl nesarullētās pankūkas, jo tur apakšā ir pankūkas. Un viņām kaut kā ir jātiek klāt. Kad visas pankūkas ir skaisti sapildītas un saliktas uz kāda šķīvja, nepieciešams izkausēt šokolādi ūdens peldē. Ūdens pelde šajā gadījumā nenozīmē, ka ir jācenšas izkausēt šokolāde peldoties baseinā vai kā tamlīdzīgi. Kad šokolāde ir izkausēta, to atliek vien pārliet pāri uz šķīvja sakārtotajām pankūkām. Pēc tam pārlietās pankūkas, ja vēl nav gana labi, var dekorēt ar dažādiem šokolādes elementiem, pūdercukuru, augļiem u.t.t.
Ok, es laikam diezgan dorši neesmu labs recepšu aprakstītājs. Un ši arī nav ļoti smalki pārdomāta recepte (kura tika izdomāta 3min laikā stāvot veikalā un skatoties uz plauktiem). Šī nav arī ļoti labi dokumentēta recepte, jo visu laiku piemirsās nofotogrāfēt katru gatavošanas soli un netika arī piefiksēts, cik daudz tika izmantotas konkrētās sastāvdaļas....līdz ar gribētos teikt, ka ši ir tāda kā....sajūtu recepte - viss tika darīts vienkārši uz sajūtām. Un tas laikam ir galvenais padoms - saņemties, nopirkt garšīgas sastāvdaļas un tad gatavošanas laikā daudz smieties, sasmērēt pēc iespējas vairāk traukus un nedomāt tik daudz par pāšu recepti kā vairāk par......par to, kur tika noliktas tās uzceptās pankūkas? GALVENAIS = LABI PAVADĪTS LAIKS.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru